Vragen over isolatie? mail...

Dure verzekeringen door fikse schades aan daken


Als gemeenten niets gaan doen om de schade door extreme regenbuien te beperken, zullen hoogstwaarschijnlijk de premies voor de opstalverzekeringen in de toekomst met tientallen euro's per jaar stijgen.

daklekNederland krijgt steeds vaker te maken met verwoestende 'piekbuien', die flinke schade kunnen aanrichten. De verzekeraars verwachten dat de uitkering voor schade daken van daken aan woningen hierdoor tot 2050 flink stijgt, tot mogelijk zelfs 25 procent.

De verzekeraars baseren zich in het AD op cijfers van het KNMI over de klimaatverandering. Het weerinstituut voorspelt steeds hevigere, korte regenbuien, met tot wel 150 millimeter regen in 2 uur tijd. Afgelopen zomer bleek maar weer dat diverse platte daken en goten het vele regenwater niet normaal konden verwerken.

Volgens klimaatdeskundige Pier Vellinga gaan de verzekeringen mogelijk onderscheid maken: wie in een gemeente woont die veel doet om schade te voorkomen, betaalt dan minder premie. Volgens Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars gaat dat niet gebeuren. 


Datum: 19-08-'14

Terug naar overzicht