Vragen over isolatie? mail...

Gemeente Alphen aan den Rijn vehoogd duurzaamheidsleningen


Wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn de heer Stegeman liet weten dat het budget voor de duurzaamheidsleningen door de gemeente Alphen aan den Rijn wordt verhoogd. Het project is zo succesvol

Wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn de heer Stegeman liet weten dat het budget voor de duurzaamheidsleningen door de gemeente Alphen aan den Rijn wordt verhoogd. Het project is zo succesvol dat het originele bedrag van 1 miljoen euro op is.
 
"Wij zijn een ambitieuze, groene gemeente die duurzaam ontwikkelt en bouwt en actief de toepassing van zonne-energie stimuleert. Wij werken hierbij samen met inwoners, bedrijven en instellingen en streven ernaar een energieneutrale gemeente te worden. Ik ben trots op de inwoners die de handschoen zo massaal oppakken", aldus wethouder Stegeman.
 
Het budget wordt opgehoogd naar 1,5 miljoen, er komt dus nog een half miljoen euro bij. Met de duurzaamheidslening kunnen inwoners hun woning energiezuiniger maken. Een lening uit het duurzaamheidsfonds kan men gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen, isolatie van muren en daken of andere duurzame aanpassingen aan woningen. Het fonds is alleen bedoeld voor particulieren. 

Datum: 11-02-'16

Terug naar overzicht